Bokros Lajos listája azok számára jelenthet alternatívát az országgyűlési választásokon, akik nem tartanák szerencsésnek, hogy a Fidesz megszerezze a képviselői mandátumok kétharmadát a parlamentben, de az Magyar Szocialista Pártra sem szavaznának – mondta a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

Demszky Gábor hozzátette: az már biztos, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége és a Magyar Demokrata Fórum közös jelöltet indít a főpolgármesteri posztért, a kérdés csak az, hogy a két párt választottját támogatja-e majd az MSZP is.

– Abban kell gondolkodni, hogy ki tudja legyőzni Tarlós Istvánt, akit szorongatni fog a Jobbik – mondta a politikus, megjegyezve: ha a három pártnak közös jelöltje lesz, az semmiképpen sem lehet majd szocialista, hiszen a szavazók egy része számára egy MSZP-s főpolgármester nem elfogadható.

Ha az MDF és az SZDSZ által képviselt demokratikus centrum összefog, az MSZP pedig támogatja a két párt jelöltjét, akkor annak lehet esélye a fideszes Tarlós István ellenében – hangsúlyozta Demszky Gábor.

A főpolgármester az Arénában arról is beszélt, hogy Aba Botond leváltása után jobban oda kellett volna figyelni arra, hogyan végzi a munkáját Antal Attila, BKV új vezérigazgatója. Demszky Gábor emlékeztetett: azért mentették fel kedden őrizetbe vett Antal Attilát, mert kiderült, hogy a közlekedési társaság egy olyan cégtől készült használt autóbuszokat vásárolni, amelyben a vezérigazgató fia is érdekelt volt.

(InfoRádió)