A tegnapi napon találkozott a főpolgármester a kormányfővel és a tavaly elfogadott Budapest-szerződés kibővítéséről tárgyaltak. A tájékoztatón sok minden elhangzott, de az óbudaiak számára fontos dolgokról nem esett szó. A Budapest-szerződésből a városegyesítő Óbudát kifelejtették – hívja fel a figyelmet közleményében Bús Balázs, Óbuda polgármestere.

Idézzük fel a Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor kézjegyével garantált tavalyi megállapodás 3/b. pontját: „A Kormány vállalja, hogy az országos jelentőségű beruházások körében megvalósítja az alábbi fővárost érintő fejlesztéseket: – Az M0 körgyűrű építésének befejezése; – Az Aquincumi Duna-híd és kapcsolódó úthálózat megépítése”

Nyilatkozata szerint egy ciklusban csak egy híd épül a fővárosban. Az ötödik ciklusát töltő főpolgármestertől kérdezzük: a Lágymányosi híd mellett, hová építették a többit? Demszky Gábor tegnap beismerte, hogy csak hitegeti az óbudaiakat, de állításaiért semmiféle felelősséget nem vállal. Képtelen észak-Buda közlekedési problémáinak kezelésére, amit a BKV óbudai és békásmegyeri járatainak tervezett ritkításával, megszűntetésével tetéz. Önkényes hazugságokra és ígérgetésekre épülő vezetési stílusának immáron kézzel (nem) fogható jelei is megmutatkoztak. Tavaly óta tartó munkásságának eredményeként a III. kerületben bezárták a Pünkösdfürdői strandot, Megszűntetik a Margit kórházat, ellehetetlenítették a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskolát, a Kossuth Zsuzsa Humán Szakközépiskolát és a Varga István Kereskedelmi Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolát. Ahhoz, hogy ismét demokratikus és szabad város lehessen Budapest, hogy az óbudaiaknak tett ígéretek valóra válhassanak, Demszky Gábornak mennie kell! – zárul a közlemény.