Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Hirdetés

Deutsch Tamás, a Fidesz vezérszónoka arról beszélt, hogy a brüsszeli politikai klíma a magyarországi baloldal aktív közreműködésének köszönhetően egyáltalán nem változik. Európai parlamenti képviselőik az elmúlt 12 évben folyamatosan Magyarország ellen dolgoztak, mindent megtettek azért, hogy hazugságok terjesztésével saját hazájuk rossz hírét keltsék. Az a politikai klíma ami a magyar kormány törekvéseit körülveszi, a baloldal brüsszeli áskálódásai miatt ilyen nehéz – hangoztatta.

Kitért arra is, hogy az uniós fejlesztési források nem könyöradományok, járnak Magyarországnak és a magyar embereknek. Ugyanakkor 12 éve folyamatosan az a törekvése a baloldalnak, hogyan lehet olyan döntéseket előkészíteni az unióban, hogy a magyar fejlesztési források csökkenjenek, vagy egyáltalán ne lehessen hozzájuk férni.

Felidézte, előző héten arra tett javaslatot Donáth Anna és Cseh Katalin momentumos EP-képviselő, hogy közvetlenül járjanak a források, amivel azt érnék el, hogy a pénzek jelentős részét, mintegy 96-98 százalékát elveszítené Magyarország.

Egy árva szót nem szóltak eközben az ellen, hogy a hétéves uniós keretköltségvetési javaslat a regionális fejlesztési forrásokat jelentősen csökkentette – jegyezte meg.

Korábban írtuk

A szeptember 18-án az Európai Bizottság és Magyarország között megszületett megegyezésről szólva szintén kiemelte, hogy a baloldal mindent megtett azért, hogy az egyezség ne születhessen meg. Hetek-hónapok óta hangoztatott fogadkozásaik ellenére, hogy ha van megállapodás a bizottsággal azt támogatják, a magyar baloldal – a Jobbikot leszámítva – , arra nem volt képes, hogy a házszabálytól eltérést megszavazzák, ami egy technikai lépés lett volna csupán.

Deutsch Tamás értékelése szerint megalapozott, szakmailag korrekt törvényjavaslatokat nyújtott be a magyar kormány, ugyanakkor – mint mondta – nagy összegben fogadna arra, hogy ezeket nem fogják megszavazni a baloldali képviselők. Egy dolog érdekli őket, csak saját hatalmi törekvéseik – összegzett. Jelezte: a Fidesz támogatja a benyújtott javaslatokat.