Fotó: facebook.com/Deutsch Tamás (archív)
Hirdetés

Deutsch Tamás keddi videonyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány után újra a migránskérdés kerül középpontba az európai politikában. Szerinte Brüsszel „botrányos módon” csak azokat az országokat tekinti jogállamnak, amelyek beengedik a migránsokat, ugyanakkor a polgárok szabad akaratából a bevándorlást ellenző tagállamokat, így Magyarországot is egyszerűen pénzügyileg zsarolja.

Úgy fogalmazott: „a jogállamisági mechanizmust zsarolási és nyomásgyakorlási eszközként használja Brüsszel az olyan országok ellen, amelyek nem hódolnak be az uniós ideológiai fősodor véleményhegemóniájának.”

Értékelése szerint Brüsszel ugyanazokat „az antidemokratikus trükköket” veti be a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvény esetében, amelyeket az illegális bevándorlók Magyarországra erőltetéséért alkalmazott. Mivel a magyar kormánynak nem az ideológiai elvárások teljesítése, hanem a gyermekek védelme az első, ismét megtámadták Magyarországot – mondta.

Kijelentette: a járvány után Brüsszel újra vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít Magyarország ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát. Hangsúlyozta: Magyarországnak vállalnia kell a vitákat, és határozottan ki kell állnia az érdekeiért.

Korábban írtuk

Arra biztatott mindenkit: töltse ki a nemzeti konzultációt, és üzenjék meg együtt Brüsszelnek, hogy kiállnak a magyar érdekek mellett.