Fotó: MTI (archív, szerk.)
Hirdetés

Az EP-képviselő a főpolgármester, és több magyar város polgármestere által aláírt nyílt levellel összefügésben azt mondta, az aláírók levelükkel hűségesküt tesznek az uniós bizottság és a parlament alelnökeinek, és nem mulasztják el, hogy gyalázzák Magyarország kormányát, piszkálódjanak és valótlanságokat terjesszenek.

Budapest főpolgármestere levelével kinyilvánította: Jourová alelnök mellé áll, aki betegnek minősítette Magyarországot, nem pedig a „lebetegezett” 10 millió magyar ember mellé. Kinyilvánította azt is, hogy annak az EP-alelnöknek az oldalára áll, aki nemrégiben arról beszélt, hogy ki kellene éheztetni a magyarokat, és a magyar kormányt – mondta Deutsch.

Kijelentette: Karácsony Gergely arra kapott felhatalmazást, hogy dolgozzon. A hozzá nem értést, a tunyaságot, a restséget, a felkészületlenséget, az egyre erősödő arrogáns fölényeskedő hangnem nem oldja meg. A munka helyett arrogáns, fölényeskedő módon piszkálódni, könnyen leleplezhető hazugságokkal házalni otthon és az országhatárokon túl méltatlan magatartás egy főpolgármesterhez. Magyarország a lehető leghatározottabban visszautasítja a hazugságokat – húzta alá Deutsch Tamás.

Fotó: Demokrata/Vogt Gergely (archív)
Deutsch Tamás

A levélben írottakra reagálva a képviselő azt közölte, Budapest korábbi, Demszky Gábor irányította liberális, szocialista, baloldali városvezetéséhez kötődő korrupciós ügyek miatt szerepel az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) vonatkozó jelentésében Magyarország.

Korábban írtuk

„A politikai és morális aberráció csúcsa az, hogy Karácsony Gergely a saját politikai családjához tartozó vezetők által elkövetett csalási és korrupciós ügy miatt a felelősséget az Orbán-kormányra akarja hárítani” – fogalmazott.

Kijelentette, a korrupt fővárosi liberális és szocialista vezetés hibáiért a korrupció által érintetteket továbbra is alkalmazó új városvezetés álljon helyt, ne pedig a magyar polgárok teljes közösségének kelljen a szégyent, valamint a jogi és pénzügyi felelősséget vállani.

Magyarország a lehető leghatározottabban visszautasítja a levélben megfogalmazott vádaskodásokat, Karácsony a saját politikai családja háza táján söprögessen. Abszurd és tarthatatlan, amit a főpolgármester képvisel – tette hozzá Deutsch Tamás.

Budapest és kilenc város vezetője kedden fordult nyílt levélben Vera Jourovához és Katarina Barleyhez, azt kezdeményezve és támogatásukat kérve, hogy a koronavírus elleni uniós mentőcsomagból jutó támogatások legalább a felét az önkormányzatokon keresztül használhassa fel Magyarország. Mint írták, meggyőződésük, hogy ez a kezdeményezés lehet a megoldás arra, hogy az Európai Unió és az Orbán-kormány vitájából az európai értékek és a magyar emberek kerüljenek ki győztesként.