Fotó: MTI, shutterstock.com (szerk.)
Hirdetés

A képviselő magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, Karácsony Gergely alkalmatlan a főpolgármesterségre mert tíz nappal a választások előtt nem a budapestiekkel, nem a magyar emberekkel akar találkozni, hanem Brüsszelbe szaladgál, Brüsszel bevándorláspárti politikusaival találkozik

Alkalmatlan az a jelölt, aki a brüsszeli bevándorláspárti baloldal egyik vezetőjével, Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság első alelnökével találkozik elismerve ezzel azt a tényt, hogy nem a budapestiek, hanem az európai és a magyar bevándorláspárti politikai erők főpolgármester-jelöltje – hangsúlyozta.

Karácsony Gergely azért jött Brüsszelben, hogy vegyék el a magyar emberektől, a magyar önkormányzatoktól és a budapestiektől az uniós fejlesztési forrásokat. Azokról ne Magyarországon, a szakmai és társadalmi szervezetek közreműködésével, hanem Brüsszelben szülessen döntés bevándorláspárti szempontok alapján – hangoztatta a fideszes képvielő

Elmondása szerint ez elképzelés azt jelentené, hogy a Magyarországnak járó pénzeket elveszik és csak a bevándorlást támogató önkormányzatok kaphatnának azokból, versenyezve az unió valamennyi pályázó önkormányzatával.

Nincs olyan uniós bizottsági javaslat, parlamenti döntés, amely nem bevándorláspárti lenne, amelyik ne erősíteni akarná az Európába irányuló migrációs folyamatot. Ezektől kell megvédeni Magyarországot, a magyar önkormányzatokat – mondta Deutsch Tamás.

Karácsony elmondta, hogy többek között Frans Timmermansszal, a brüsszeli testület klímavédelemért felelős leendő alelnökével is tárgyalt, akit biztosított arról, hogy Budapest a helyhatósági választás után az eddiginél jobban ki fogja venni a részét az éghajlatváltozás elleni küzdelemből.

Karácsony Gergely találkozott a munkahelyteremtésért felelős uniós biztosnak jelölt Nicolas Schmittel, valamint Karl-Heinz Lambertz-szel, a Régiók Bizottságának elnökével, Szergej Sztanisevvel, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnökével, Iratxe García Pérezzel, a szociáldemokrata európai parlamenti (EP-) frakció vezetőjével, illetve az Eurocities nevű szervezet főtitkárával.

A Párbeszéd politikusa úgy vélekedett, hogy látogatásának egyik tanulsága, hogy ha az ember keresi a kapcsolatot a döntéshozókkal, akkor fontos ajtók megnyílnak, csak kopogtatni kell. Végezetül hozzátette, az európai értékeket jobban hangsúlyozó városvezetést kívánna megvalósítani Budapesten.