Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, Archív
Deutsch Tamás az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án
Hirdetés

A képviselő „folyosói pletykákra” hivatkozva elmondta, hét-nyolc kormány képviselői és szakpolitikusai is hálásak Magyarországnak azért, hogy amit ők csak a zárt ajtók mögött mernek kimondani, azt Magyarország nyilvánosan képviseli, és az ellenzők tábora az elmúlt héten egyre nőtt – számol be a pestisracok.hu.

Számtalan nagy tekintéllyel bíró szakértő is azt mondja, hogy a magyaroknak van igaza abban, hogy az olajembargó-tervezet jelenleg árt az uniós együttműködésnek

– hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus, aki reményét fejte ki azzal kapcsolatban, hogy támogatóik a jövőben nyilvánosan is kiállnak majd Magyarország mellett. A politikus arra a kritikára, hogy Magyarország esetleg túlságosan függ az orosz energiaexporttól, úgy reagált:

nehogy már a kommunista rendszer következményeit rajtunk kérjék számon.

Bár elmondása szerint, ha Magyarország megkapná az átálláshoz szükséges pénzt és időt, hajlandóak lennének eleget tenni a feltételeknek, Deutsch Tamás szerint jelenleg nem ezzel kellene foglalkoznia az EU-nak.

„Arról kellene minden napnak szólni, hogy melyik európai politikus tett konkrét lépéseket azért, hogy a háború véget érjen. Minden izzadtságszagú lépést meg kellene tenni ezért. Az EU azonban ezen a téren meglehetősen rest”

– fogalmazott Deutsch Tamás az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Korábban írtuk