A diákmunkások a következő egy hétben azt a 14 budapesti választókerületet járják végig, ahol MDF-es politikust állított közös jelöltként az MDF és az SZDSZ. A gimnazistáknak vagy egyetemistáknak le kell húzatniuk az SZDSZ nevét a már leadott ajánlószelvényekről, a választójogi törvény szerint ugyanis a közös jelöltek nem számítanak a területi lista állításakor.

A fővárosi listás szavazatok nélkül az MDF valószínűleg nem jutna be a parlamentbe, mentelmi jog híján pedig a párt elnökét és elnökhelyettesét gyanúsítottként hallgathatná ki az ügyészség a megfigyelési ügyben.

A fizetett MDF-aktivistáktól a délutáni eligazításon azt kérték, tartsák titokban, hogy egy diákszövetkezet megbízásából kampányolnak.

„Ez elég magas órabérrel működik, tehát én úgy gondolom, hogy ez működjön ilyen bizalmi alapon. Arra kérek mindenkit, hogy ha nem muszáj, akkor nem kell azt hangoztatni, hogy ez tőlünk van, mert ez nekünk lehet jó is, lehet rossz is, de egyik irányba sem szeretnénk mozdulni” – hangzik el a rejtett kamerás felvételen.

(hírTV)