„Magyarország idén is komoly sikereket könyvelhetett el. Két évvel ezelőtt egy fogyatékossággal foglalkozó pályázat nyert, tavaly a XII. kerületi Önkormányzat Zebra-kampánya kapott díjat, idén pedig a fogyatékossággal élők elismerését megcélzó ún. ”Kerülj közelebb!„ kampány. A pályázatot a Médiaunió Alapítvány kezdeményezésére a Carbon Group Communication, a Próbakő illetve a Carnation készítette” – mutatott rá Kósa Ádám néppárti politikus az eddigi hazai eredményekre.

A filmben egy autista kislány, egy vak hölgy, egy kerekesszékes férfi és egy siket fiatalember életútján keresztül igyekeztek közelebb hozni a társadalmat a fogyatékossággal élő emberekhez. A projektbe három magyar közéleti személyiséget is bevontak, akik óriásplakátokon, tv-spotokon és az interneten keresztül is kampányoltak. A folyamat során a fogyatékossággal élő embereket képviselő szervezetek – köztük a Kósa Ádám EP-képviselő által vezetett Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – tanácsait is befogadták, amely lépés szintén jelzi a „Semmit rólunk, nélkülünk” elv fontosságát a vállalati felelősségvállalás területén.

Az EACA Care Award elismerése is hangsúlyozza a fogyatékossággal élők melletti kampány fontosságát. A díjazottakat képviselő Gosztonyi Csaba és Kósa Ádám néppárti képviselő a díj átadása után egybehangzóan kifejezték szándékukat a kampány idei folytatása mellett, amiben számítanak a nagyvállalatok és a társadalom további támogatására.

A díjazott film az alábbi linken tekinthető meg.