Már több ezer diákot bocsátott útjára az a fővárosi Kft., amely kapcsolatban áll a szcientológiai egyházzal, és mostantól a Budapesti Gazdasági Főiskolával együttműködve államilag elismert menedzser diplomát is ad. A cég munkatársai tagadták a kapcsolatot az egyháznak mondott szervezettel. Az Oktatási Minisztérium illetékes hivatalánál viszont azonnali vizsgálatot ígértek.

A Budapesti Gazdasági Főiskolával közösen ad államilag elismert másoddiplomát az a cég, amely a több országban is betiltott szcientológia egyházzal ápol szoros kapcsolatokat. Az üzleti oktatással és tanácsadással foglalkozó budai székhelyű vállalkozás honlapján az olvasható, hogy a cég tagja a szcientológus vállalkozások nemzetközi intézetének is. Olyan menedzsment tanácsadó technológiát használnak, amit a szcientológia alapítójaként ismert L. Ron Hubbard dolgozott ki. Tanulmányi hirdetésük szerint a hallgatók a két éves képzés végén a Budapesti Gazdasági Főiskola diplomáját vehetik kézbe februártól kezdve. A Kft. tavaly már több mint 5000 embert képzett ki Magyarországon. Arról sem az Oktatási Minisztérium államtitkára sem az Oktatási Hivatal főigazgatója nem tudott arról, hogy a szervezettel kapcsolatban álló vállalkozás államilag elismert diplomához juttatja a hallgatóit. Az Oktatási Hivatal vezetője vizsgálatot ígért.

Egyelőre sem a gazdasági főiskola jelenlegi rektora, sem az intézmény felnőttképzési központjának vezetője nem nyilatkozott. Így tettek a budai székhelyű cég munkatársai is, akik tagadták kapcsolatukat a szcientológia egyházzal, és még azt is meg akarták tiltani, hogy a róluk készült felvételeket bemutassa a hírTV. A Kft. egyébként 2006-ban több mint 3 millió forint uniós támogatást nyert a Területfejlesztési Minisztérium egyik pályázatán.

(hírTV)