A természet szeretete és védelme a földi élet elsőszámú feltétele, mely nem csak napjaink, de a jövő nemzedékének életét, életminőségét is alapvetően meghatározza. A Pannónia Díszmadár és Díszállat Közhasznú Egyesület egyik legfontosabb küldetése a természet- és környezettudatos gondolkodásra nevelés, melyhez a szervezők tapasztalatai szerint a madarak megszerettetésén keresztül egyenes út vezet.

A madártartás és -tenyésztés mára hazánkban is igazi sporttá nőtte ki magát. Ez a sportszeretet és sporttársi tisztelet köti össze a szövetség tagjait. Céljuk honosítani minden, Európában már ismert madártartási és kiállítási szokást, technológiát és hagyományt, amely a madarászatot korszerűbbé, előremutatóbbá tudja tenni hazánkban.

Ezen az októberi hétvégén ezernél is több papagáj, kakadu, ara és egzotikus madár verseng az egyesület által kiírt kupákért. A látogatók a természet állat-csodái mellett a Dísznövény Kiállítás és Vásár nyújtotta üde zöld színkavalkádot is megtekinthetik, sőt haza is vihetnek belőle!

Minden természetbarát érdeklődőt szeretettel várnak!

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

www.mezogazdasagimuzeum.hu

www.facebook.com/mezogazdasagimuzeum

Nyitva tartás:

péntek: 10-18 óráig

szombat: 9-18 óráig

vasárnap: 9-16 óráig

Belépőjegy árak:

felnőtt: 1350 Ft

gyermek (3-14 éves korig): 1150 Ft

csoportos (óvodai és iskolai csoportok számára): 850 Ft

családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek részére): 4500 Ft

A fagy birodalma című időszaki kiállítás csak külön jegy vásárlásával látogatható.

A kiállítás főszervezője a Pannónia Díszmadár és Díszállat Közhasznú Egyesület.