Varga Zoltán (DK) kijelentette: 2008-ban a magyarok még elégedettek voltak az egészségüggyel, egy ezt mérő uniós rangsorban az ország még a 12. helyen állt. 2018-ra azonban már „csak Románia egészségügye bizonyult nyomorúságosabbnak a miénknél” – fogalmazott, hozzátéve: ez a kormány „rohasztotta le” az egészségügyet.

Hirdetés

Sorolta a problémákat, a többi közt azt, hogy félezer háziorvosi praxis betöltetlen jelenleg. Még mindig nem halnak meg elegen ahhoz, hogy végre tegyenek valamit? – kérdezte.

Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arra reagálva, hogy „ki rohasztotta le az egészségügyet”, négy fővárosi kórházat sorolt, amelyet a megelőző szocialista kormányok zárattak be. 600 milliárd forintot vontak ki akkor az ágazatból – tette hozzá.

Az OECD adatai alapján az egy főre jutó állami egészségügyi kiadások 2003 és 2009 között egyedül Magyarországon csökkentek, de 2010 óta az uniós országok közül Magyarországon volt a legmagasabb az emelkedés.

Korábban írtuk

Sorolta, milyen felújítások zajlottak és kijelentette: 2010 óta jelentősen több forrás jut az egészségügyre.

Hány embernek kell még meghalnia feleslegesen?

Beszéljünk magyarul: a Fidesz lerohasztotta a magyar egészségügyet! Az orvosokat és az ápolókat magukra hagyták a járványban. Kövesd élőben, és oszd meg Varga Zoltán felszólalását a Parlamentben!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, November 2, 2020