Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív
Hirdetés

Egy, a kormany.hu-n elérhető dokumentum szerint a kormány azt tervezi, hogy autonóm robotokat és drónokat is bevetne a határőrizetben. Azon túl, hogy ez a kormány 9 év alatt nem volt képes még egy budapesti e-jegyrendszer beüzemelésére sem, és a tőlük legmagasabb elvárható szint a drónfejlesztésre valószínűleg egy távirányítós autóra szerelt webkamera lehet, ideje lenne elszámolni az eddigi költségekkel – írja Gyurcsány fegyverhordozója.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy a drónokról szőtt álmok előtt számoljon el a határkerítés eddigi költségeivel! – erősködik a DK.

„Mi került eddig 270 milliárd forintba? Hogyan sikerült méterenként másfél millió forintot költeni egy közönséges drótkerítésre? Miért került a menekültek »megállítása« fejenként 22 millió forintba? Hányan lettek közpénzmilliárdosok a szándékosan félelemben tartott magyarok megvédésére hivatkozva? A DK szerint nem szabad összekeverni az ország biztonságának ügyét a lopással, nem lehet az előbbire hivatkozva éveken át az utóbbit művelni!” – vagdalkozik Gréczy.