Minden budapesti DK-s önkormányzatban egyszeri 50 ezer forintos támogatást kapnak azok a családok, akik a kórházból hazaküldött családtagjukat ápolják

A DK budapesti polgármesterei élőben jelentik be, hogy minden DK-s önkormányzatban egyszeri 50 ezer forintos támogatást kapnak azok a családok, akik a kórházból hazaküldött családtagjukat ápolják.Orbán Viktor cserben hagyta ezeket az embereket, de mi nem fogjuk!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Mittwoch, 22. April 2020
Hirdetés

A DK szerdai, online sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta, a kormány két hete döntött 36 ezer kórházi ágy felszabadításáról. A kabinet a hazaküldött embereket ezzel „halálra ítélte” – jelentette ki.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere hangsúlyozta, ezekről a betegekről egészségügyi szakemberek állapították meg, hogy a kórházakban vannak biztonságban. A kormány azonban egy „meggondolatlan és ostoba” döntéssel hazaküldi őket, anélkül, hogy tudná, otthon megkapják-e a megfelelő ellátást – tette hozzá.

Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester hangsúlyozta, a járvány kezdete óta az általuk vezetett kerületekben olyan feladatokat oldanak meg, amelyeket a kormánynak kellene. Éppen ezért megoldják azt a feladatot is, hogy ezek a betegek és családjaik ne maradjanak magukra – szögezte le a politikus.

A XVIII. kerületet vezető Szaniszló Sándor elmondta, az ötvenezer forintos támogatáshoz csak egy egyszerű módosítás szükséges.

Kiss László, Óbuda polgármestere arra kérte a többi polgármestert, hogy ők is vezessék be a rendkívüli otthonápolási támogatást. Ez az ötvenezer forint nem old meg mindent, de nagy segítség a bajban – fogalmazott.

László Imre, Újbuda polgármestere kijelentette, nem az a feladatuk, hogy keseregjenek az elvonásokon és az őket sújtó „negatív rendszabályokon”, ezért arra törekednek, hogy segíteni tudjanak a betegeken és azok családjain.