A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Pintér Sándor belügyminiszter által bejelentett terrorizmus elleni intézkedéscsomag a maradék demokrácia felszámolása, az orbáni diktatúra kiépítésének újabb lépése, alapvető szabadságjogok lábbal tiprása.A párt szóvivője, aki a témában sajtótájékoztatót is tartott, az MTI-nek azt mondta, hogy a DK számára rendkívül fontos a magyar emberek biztonsága, de Pintér Sándor által Orbán Viktor nevében bejelentett intézkedéscsomag „terrortámadást intézett a magyar emberek ellen”.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor „a brüsszeli halottakat meggyalázva próbálja megfélemlíteni a magyar embereket”. A DK számára – a tervezett törvényszöveg ismerete nélkül is – elfogadhatatlan minden olyan szándék, amely a magánlevelekbe, a bankszámlákba kíván betekinteni, ellenőrzi minden lépésünket – jelentette ki. Ha valóban van, vagy lenne terrorveszély, minden jogszabályi feltétel adott a terrorizmus elleni küzdelemhez, „nem kell ehhez tízmillió magyart megfigyeléssel fenyegetni” – mondta.

A Demokratikus Koalíció számára rendkívül fontos a magyar emberek biztonsága, de ugyanennyire fontos a magyar emberek szabadságjogainak tiszteletben tartása is, ezért a párt semmilyen törvényjavaslatot nem támogat, amely további hatalmat ad ennek a kormánynak – jelentette ki.

MTI