Drámai számok az idei Semmelweis-napon: 98 új várólistával „indult újra” az egészségügyi ellátás címmel adott ki közleményt a Gyurcsány-párt két politikusa: Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos és Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, a Parlament egészségüggyel is foglalkozó bizottságának tagja, aki alusisakos performanszairól is ismert.

Hirdetés
Fotó: YouTube (képernyőkép, archív)

Bár a kormány azt állítja, hogy hetek óta újraindult az egészségügy a járvány alatti leállás és kórházkiürítések után, valójában ez egyáltalán nincs így – okoskodnak. Megvan a biztos forrás is ehhez: a Népszava. „A Népszava szerint az úgynevezett újraindulás óta 98 új várólista született, mert sok helyen továbbra sincs ellátás, csak távoli időpontokat adnak azoknak a szerencséseknek, akik legalább odáig eljutnak, hogy időpontot szerezzenek. Bármit is mond a kormány, a magyar egészségügy nem indult újra” – állítják ők.

A Demokratikus Koalíció szerint a gyáva kormánynak legalább a mai Semmelweis-napon szembe kellene néznie a ténnyel: a magyar egészségügy tetszhalott állapotban van – írják.

Korábban írtuk

A DK jövő évi költségvetésről szóló elmúlt pár hétben világosan megmutatta, hogy mit kellene tenni az egészségüggyel: megduplázni az egészségügyi dolgozók bérét és emelni a kórházak költségvetését – teszik hozzá. Amikor anno kormányan voltak, szintén világosan megmutatták, mire képesek – tehetnénk hozzá.

A Fidesz ezt mind lesöpörte az asztalról, és ennek már most látjuk az eredményét. Értjük, hogy az Orbán-kormány gyenge ahhoz, hogy ezen változtasson, de legalább ne legyen gyáva ezt beismerni. Nézzenek szembe a ténnyel: a gyenge kormányzati teljesítményükkel tetszhalott állapotba sodorták a magyar egészségügy jelentős részét – zárul a közös sivalkodás.

Drámai számok az idei Semmelweis-napon: 98 új várólistával "indult újra" az egészségügyi ellátás!

Drámai számok az idei Semmelweis-napon: 98 új várólistával "indult újra" az egészségügyi ellátás!A kormány ismerje be: gyenge, és gyáva volt kezelni a válságot! Kövesd élőben és oszd meg Varga Zoltán, és Komáromi Zoltán online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Mittwoch, 1. Juli 2020