Pár óra leforgása alatt 180 fokos fordulatot vett a DK kommunikációja a benzinársapkáról. A kormány tegnap esti döntése után ma délután már a párt parlamenti képviselője Varju László jelentkezett be felháborodottan egy benzinkútról. A bejegyzéshez írt szöveg szerint „Folytatódik a megszorítás és hazudozás: az Orbán-kormány az éj leple alatt azonnali hatállyal eltörölte a benzinársapkát! Az Árnyékkormány elutasítja a brutális áremelést!”

Hirdetés

Varju szavai szerint a kormány a „legsunyibb módon” jelentette be a benzinársapka kivezetését és az intézkedéssel most kétszer többet kell fizetni a benzinért, mint a Gyurcsány-kormány idején. Varju azt már elfelejtett hozzátenni, hogy immár több mint tizenhárom éve nem Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök, így nyilván eleve nem annyit kell fizetni a benzinért, mint 2010-ben.

A benzinár-emelés csak rontani fog a magyar gazdaság és a magyar emberek, családok helyzetén”

– mondta a DK politikusa, aki többször is újabb kormányzati megszorításnak nevezte az ársapka kivezetésével járó benzinár-növekedést. A DK ezen kívül még egy külön posztban is felháborodottan nyilatkozott emelkedő benzinár miatt. Némileg ellentmondásos módon, hiszen tegnap estig azonban a DK minden fronton támadta az ársapka intézményét, így például Dávid Ferenc, a párt gazdasági szakértője még a nyáron is arról beszélt, hogy akármekkora is legyen a benzin ára, az emberek akkor is ki fogják fizetni. De Dávid áprilisban is az ársapka ellen érvelt és annak kivezetését javasolta. Szavai szerint nyár végéig – lépcsőzetesen és „osztott teherviseléssel” – ki kell vezetni az üzemanyagárstopot, azaz mindenkit be kellene vonni a terhek viselésébe.

A további részletekről IDE kattintva a Mandiner honlapján olvashat.

Korábban írtuk