Oláh Lajos keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, az ételt azért vitték az egyesület Dankó utcai központjába, mert ott törődnek azokkal, akikről a kormány már régen lemondott. A politikus úgy fogalmazott: lépésükkel rá akarnak mutatni a kabinet „embertelenségére”, mert a kormány nemcsak, hogy nem támogatja a hajléktalanokon és hátrányos helyzetű családokon segítő szervezetet, de még forrásokat is elvon tőle.

Hirdetés

Oláh Lajosnak az akcióban segítő kezet nyújtott, ahogy fogalmazott: „Gréczy Zsolt barátom” is.

Az adományt megköszönő Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke hangsúlyozta, etetni kell azokat az éhezőket, akik nem tudnak magukról gondoskodni. Hozzátette, központjukban napi ötszáz-ezer közötti hajléktalan ember fordul meg, akikről akkor is gondoskodnak, amikor a kormány meg akarja szüntetni az egyesület tevékenységét és megpróbálja megkeseríteni az amellett működő evangéliumi testvérközösség életét.

Ételt adományozunk az Oltalom Egyesületnek!

Ételt adományozunk az Oltalom Egyesületnek! A magát kereszténynek hazudó kormány pont attól az egyesülettől vonja meg a támogatást, amelyik a legtöbbet segít a szegényeknek! Tükröt mutatunk Orbánéknak, és helyettük is osztunk 300 adag ételt Iványi Gáboréknak! Oszd meg Dr. Oláh Lajos és Iványi Gábor online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Dienstag, 15. September 2020

A DK 300 adag ételt adott át az Oltalom Karitatív Egyesületnek

A Demokratikus Koalíció a járványhelyzet alakulása miatt felelős ellenzéki pártként a múlt hétvégén minden rendezvényét lemondta. Ezek között egy olyan esemény is volt, amelyen a résztvevők ebédet kaptak volna. A DK vezetése úgy döntött, nem mondja le az ebédet, ehelyett egy olyan helyre viszi az ételt, ahol biztosan örülnének neki: az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjába, ahol azokkal az emberekkel törődnek, akikről a kormány már réges-régen lemondott.

Az Iványi Gábor vezette civil szervezet hajléktalanok és hátrányos helyzetű családok tömegeit segíti szállással, ruhával, élelemmel, mégis évről-évre egyre kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk, mert a Fidesz Magyarországán nincs pénz az emberségre. A Demokratikus Koalíció azért adott át 300 adag ételt az Oltalom Egyesületnek, hogy felhívja a figyelmet az Orbán-kormány embertelenségére. A DK szerint egyetlen európai magyar polgár kezét sem szabad elengedni, bármilyen rossz helyzetbe is kerül. A mai nappal szeretnénk tükröt tartani a magát kereszténynek nevező kormánynak: hol vannak ők, amikor éhes emberekkel van tele a város?

OS
Korábban írtuk