Fotó: MTI, shutterstock, szerk.
Hirdetés

A párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Privátbankár.hu által elemzett adataira hivatkozva azt mondta, hogy több alapvető élelmiszer ára is a nettó keresetnövekedést meghaladó mértékben emelkedett az elmúlt két évben.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: lassan már a burgonya is luxusnak számít, a kormány pedig nem tesz semmit, csak „széttárt kezekkel nézi” az alapvető élelmiszerek árainak elszabadulását.

Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen mértékű áfacsökkentést tartanak szükségesnek, a szóvivő konkrétumokat nem mondott, csak annyit felelt, hogy az „egy későbbi politikai döntés kérdése”, de Európában Magyarországon a legmagasabb az áfa, ezért azt mindenképpen mérsékelni kell.

Kérdést kapott a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi és hangfelvételekről, amelyeken Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt. Barkóczi Balázs válaszként közölte: Gajda Péter kispesti polgármester már a múlt héten elmondta, hogy ezeket a felvételeket hamisítványnak tartja. Arra a kérdésre, hogy hisznek-e Gajda Péternek, aki a felvételen elhangzottak alapján hárommillió forintot fogadhatott el, Barkóczi Balázs azt felelte, hogy „természetesen”.

A Demokratikus Koalíció álláspontja egyértelmű, a korrupciós ügyeket a múltban is kivizsgálták, a jövőben is ki fogják vizsgálni, amennyiben azok valódiak és „nem a fideszes média kreálja” őket – jelentette ki.