Hirdetés

A Jobbik – Vona Gábor egykori pártelnök által elindított – fordulata elméletileg azt szolgálta volna, hogy egy újonnan létrejövő centrumpártként, magát immár 21. századi jobbközép mozgalomként meghatározva új választói rétegeket tudjon megszólítani – írja a Magyar Hírlap.

A döntés hitelességét csorbította, hogy a néppártosodás ellenére is bent ragadtak a pártban a szélsőjobboldali nézeteket valló politikusok, a 2018-as országgyűlési voksolás pedig bebizonyította: az eredmények sem jöttek úgy, ahogy azokat korábban prognosztizálták. Azonban a legutóbbi parlamenti választás óta kiderült az is, hogy a néppártosodás odáig vezetett Sneider Tamás és Jakab Péter regnálása alatt, hogy immár hivatalosan is fel merik vállalni: gyurcsányista jelölteket támogatnak az előválasztáson.

Hiszen nem Gy. Németh az egyetlen, aki mögé beállt a párt a politikai versenyfutásnak álcázott Gyurcsány-show-ban. Korábban Barkóczi Balázs DK-szóvivő (Budapest 12-es számú egyéni választókörzet), Kálmán Olga bukott műsorvezető (Budapest 4-es számú OEVK) támogatását jelentette be Jakab közösségi oldalán – nem kis felháborodást okozva a Jobbik legújabb színe változásával a kommentelők között.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE KATTINTVA.

Korábban írtuk