Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Vona Gábornak írt Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor, amire a Jobbik egykori elnöke hozzászólásban reagált.

Rónai bevezetőjében arra emlékezteti Vona Gábort, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtt egy nappal még abban reménykedett, egyedül megnyeri a választásokat.

„Másnap 107 db mandátummal »sikerült« kevesebbet szereznie a pártjának, mint a Fidesznek. Orbán 2/3-ot kapott újra, Ön visszavonult.”

Ezután már az összeborult ellenzéki időszak dicsőségére tér rá a Gyurcsány-párt politikusa:

„A Jobbik szerencsére szakított az Ön felfogásával, ennek eredményeként – immáron együttműködve – 2019-ben visszaszereztük falvainkat és városainkat a Fidesztől, a testületekben pedig ott vannak az Ön jobbikos kollégái polgármesterekként, és képviselőkként.”

„2019-ben kipróbáltunk egy receptet, ami működött. 2020-ban ezt a receptet kell tökéletesíteni” – írja Rónai, aki aztán kinyújtja kezét a ma leginkább influenszerkedő (a maga videózásával hatást elérni kívánó) elvileg visszavonult expolitikus felé:

„Én azt akarom, és azért dolgozom, hogy legkésőbb 2022-ben a demokratikus Magyarország győzzön, és egyáltalán nem zavar, ha ezen közösen dolgozunk a jövőben.”

Erre a kedves gesztusra sietve reagált aztán maga Vona Gábor is:

„Kedves Sándor! Úgy tűnik, nem értelmezte helyesen az én javaslatomat, mert nem arra reagált, hanem a személyemmel foglalkozik. Pedig nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy hány lista legyen. De ha van kedve, vitassuk meg ezt közösen az Atv-ben egy élő adásban.”

Vona GábornakÉlénken él bennem 2018. áprilisa, amikor a demokratikus Magyarország egy emberként remélte, hogy az…

Gepostet von Rónai Sándor am Donnerstag, 2. Januar 2020