A gyáva miniszterelnök a mai napon újabb teljhatalmat szavaztat magának a Parlamentben

Támogatjuk a veszélyhelyzet megszűntetését, de tudjuk: ezzel nem fog megszűnni Orbán teljhatalma! A gyáva miniszterelnök a mai napon újabb teljhatalmat szavaztat magának a Parlamentben. Mi ezt elutasítjuk! Kövesd élőben és oszd meg Arató Gergely online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Dienstag, 16. Juni 2020
Hirdetés

A DK frakcióvezető-helyettese keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a veszélyhelyzetet megszüntető indítvánnyal egyetértenek, bár az csak egy „szerény kérés” a kormány felé, ugyanis a kabinet joga megszüntetni a rendkívüli jogrendet.

Arató Gergely több aggályt is megfogalmazott a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokkal és az egészségügyi készenlétről szóló javaslattal kapcsolatban. Azt mondta, a jogszabály megalkotói olyan egészségügyi válsághelyzet létrehozását kezdeményezik, amelynek során a kormány saját hatáskörben tarthat fenn rendkívüli intézkedéseket.

A politikus megjegyezte, hogy a jogalkotók ebben a törvényjavaslatban az egészségügyi veszélyhelyzettel és a „második rabszolgatörvénnyel” egybecsomagolták egy sor olyan intézkedés meghosszabbítását, amelyeket a DK is támogatna. A frakció ezért ezen a szavazáson tartózkodni fog.

Korábban írtuk

Elmondta, hogy a különleges gazdasági övezetek létrehozására nemet fognak mondani, mert szerintük ennek a javaslatnak az a célja, hogy elvegye az ellenzéki önkormányzatok bevételeit és azokat fideszes önkormányzatoknak adja oda.