Hirdetés

Brenner Koloman (Jobbik) azt mondta: a Jobbik az ellenzék egyetlen jobboldali, keresztényszociális alapon politizáló néppártja azért vett részt az előválasztáson, mert „olyan rendkívüli történelmi helyzetet éltünk”, ahol közösen kell lebontani a Fidesz egypárti túlhatalmát, amely „kivezeti hazánkat az Európai Unióból, és keleti egypárti autokratikus rendszerek felé adósítja el”.

Azt mondta: az előválasztáson a legnagyobb áldozatot a Jobbik hozta, mert a kisebb településeken kevesen tudtak szavazni, de így is a 106-ból 29 győzelmet értek el. Ebből arra a következtetésre jutott, hogy „a jobbközép Jobbik” lesz a következő parlament egyik legnagyobb frakciója.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt: azoknak volt igazuk, akik szerint Jakab Péter pártelnöknek nem lesz bátorsága ahhoz, hogy a parlamentben magyarázatot adjon arra, hogy az előválasztáson „a negyedik helyre száműzték”.

Úgy fogalmazott: Jakab Péternek az volt a feladata, hogy „átvigyen a baloldalra egy nemzeti pártot és pár listás szavazatért cserébe lerakja a posztkommunisták lába elé”. Miután megtette, már semmi szükségük rá, ezért osztották rá a negyedik helyet – vélekedett.

Korábban írtuk