Fotó: MTI/Mohai Balázs
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Hirdetés

15 évvel ezelőtt hangzott el az őszödi beszéd, amelyben Gyurcsány Ferenc beismerte, hogy az általa vezetett baloldali kormány hazudott az embereknek. A kiszivárgott szövegrészletek annyira felkavarták az országot, hogy már aznap este spontán tüntetések szerveződtek. Október 23-án pedig azonosító jelzést nem viselő rendőrök könnygázgránátot, vízágyút, gumilövedéket vetetettek be a békés tömeg ellen. Az idei évforduló kapcsán sokan még mindig arról beszéltek: a gyurcsányi terror tönkretette az életüket.

A történtek megkérdőjelezhetetlen súlyosságára ellenére Gyucsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a pénteki baloldali miniszterelnök-jelölteket bemutató televíziós vitában tömören úgy fogalmazott:

„Őszöd már senkit nem érdekel.”

Majd miután a momentumos Fekete-Győr András felhívta a figyelmet arra, hogy az események tükrében a DK jelöltje nem nyerheti meg az előválasztást, Dobrev Klára csak annyit mondott: ők már mindent elmondtak a múltról és szerinte az embereket nem érdekli, ami történt.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk