Hirdetés

Varga Zoltán (DK) azt mondta, pártja a meghatározó és legnagyobb erő a baloldalon, mert jelöltjük, Dobrev Klára nyerte meg az előválasztást. A DK és miniszterelnök-jelöltje programjában kiemelten fontos szerepet kap az elszámoltatás, ezt az ügyet Dobrev Klára képviseli a legkövetkezetesebben – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a DK nem adóztatná meg a „lopott vagyont”, 2022 áprilisa után azonban „a lopott pénzt visszavesszük, a bűnösöket pedig börtönbe fogjuk zárni”. Hozzátette: kormányra kerülésük esetén egyik legfontosabb feladatuk lesz, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában azt mondta: a kommunisták egy dologban midig is jók voltak, a „leszalámizásban” és az előválasztáson is „leszalámizták” a többi ellenzéki pártot. Egyértelművé tette: a polgári oldalon nem hagyják, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja visszatérjen a hatalomba, mindent megtesznek ennek megakadályozásáért.

Emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc 15 éve miniszterelnökként beismerte: államcsőd felé kormányozta az országot és becsapták a magyarokat, kampányígéreteik helyett IMF-hitelek, adóemelések és megszorítások következtek.

Korábban írtuk

Orbán Balázs megjegyezte: azt is érti, hogy baloldalon nem akarják megadóztatni az ellopott vagyont, mert „akkor ki kellene költözni az Apró-villából”.