Fotó: Dódity Gabriella Facebook-oldala
Hirdetés

Már én sem tudom, mi zajlik a kispesti baloldalon, csak találgatni tudok – fogalmazott.

„Azt gondolták, szépen átcsúszik Lackner, botrány nélkül? Vagy tényleg fogalmuk sem volt, miről vitázunk? Összekeverték a listákat? Milyen listákat? Az előterjesztés a lényeg, azt – benne Lacknerrel –, aláírta Gajda Péter. Véletlen volt? Nem volt ilyen előterjesztői szándék? Én nem is láttam más javaslatot, csak olyat, amelyben Lackner szerepelt. Ráadásul alelnökként, miközben számunkra az egyszerű tagsága is elfogadhatatlan.

És Paróczai Anikó Momentumossal amúgy mi történt? Végighallgatta a vitát, és nem értette, miről beszélünk? Nem értette, Lacknerről vitázunk? Vagy értette, csak nem mert szólni, ő sem támogatja? Vagy nem nézte meg szavazás előtt az előterjesztést? Vagy megnézte, de megszavazta, mert bár a frakciót mint olyat eltörölték Kispesten, ezért frakciófegyelemről nem beszélhetünk, de mégis, legalább látszólag legyen meg a baloladali egység?

Pedig segíteni is próbáltam, és még a Momentum elnökének véleményét is felolvastam neki, aki szerint Lackner velejéig korrupt. Sőt, miután megszavazták a bizottsági összetételt, benne Lacknerrel, és rátértünk az átláthatósági tanácsnokká választására, felszólalásomban figyelmeztettem rá, nem szeretnék gúnyolódni vele, de épp az imént bukott el a korrupcióellenes harca, miután megszavazta Lacknert. Akkor sem esett le neki, mi történt, csak később? Vagy »hazament«, és ott szóltak neki, ez így vér ciki egy korrupció ellen küzdő párt átláthatóságért felelős tanácsnokától?

Nem értem, és nem áll össze a kép. Nem tudok mást gondolni, mint azt, ugyanúgy, mint a hangfelvételek kapcsán, megy a süketelés.

Nem láttuk, hamisítvány, nem ismerjük fel, nem tudjuk, ki beszél, de nem volt beszámítható, távozzon az mszp-ből, ne legyen képviselő, de legyen alelnök, nagyon hasonlít, ő az, de rágalom az egész, amúgy pedig mint megtudtam, ilyen felvételt bármikor csinál rólam Gajda Péter.

A kérdés már csak az, hol a határ. Szerintem ott, ahol a kispestiek meghúzzák.”

A kispesti színjátékot Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető sem hagyhatta szó nélkül. Az ő véleményét IDE kattintva olvashatják el.

Ma több újságíró is megkeresett, mit gondolok arról, a baloldal véletlenül szavazta meg Lacknert. Nem tudtam mást…

Gepostet von Gabriella Dódity am Samstag, 9. November 2019