Az adósságválság 2010 utáni elhárítása, a gazdasági stratégiaváltás új lehetőségeket teremtett Magyarországon a szociálpolitika, a családtámogatási rendszer, valamint a nemzetiségi és egyházpolitika számára.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárral arról beszélgettünk e heti címlapinterjúnkban, milyen távlatokat nyitott mindez a társadalom számára.

Az aranykor krónikája, 2. rész: Gazdaság az emberért

Magyarország 2010 utáni sikereit egy teljes gazdasági szemléletváltás alapozta meg. A kezdetben unortodoxnak is nevezett gazdaságpolitika a piacok szabadsága helyett a fejlesztő államot helyezte a középpontba, kedvezményezettjei pedig a multinacionális világ helyett a hazai dolgozók, családok, vállalkozások lettek.

Kannibálkoalíció – Az irracionális gyűlölet népfrontja

„1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció” – e bejegyzés volt olvasható egy ideig a világhálón elérhető N1 televízió Facebook-oldalán. A nemzetellenes oldalra dezertáló Jobbik internetes tévéjének főszerkesztője, Kisberk Szabolcs idővel eltávolíttatta a bejegyzést, majd elhatárolódott annak tartalmától, és a botrányt egy külsős munkatárs ellenőrizetlen akciójával magyarázta. A főszerkesztő elnézést kért az N1 televízió nézőitől, de a sértettől, Orbán Viktor miniszterelnöktől nem…

Adni kell az embereknek

A DK-t liberálisnak, az EU és Soros elkötelezettjének tartja, de az MSZP és a Párbeszéd szövetségéről sincs sokkal jobb véleménye Thürmer Gyulának. A Magyar Munkáspárt elnöke a migráció ügyében teljesen egyetért Orbán Viktorral, ám szerinte sokkal többet kellene adni az embereknek annál, mint amennyit az elmúlt években kaptak a kormánytól. A posztját 29 éve betöltő politikussal arról is beszélgettünk, hogyan látja pártja és saját jövőjét.

A Demokrata legfrissebb száma február 14-től kapható az újságárusoknál.