Arató Gergely (DK) kijelentette, a kormány nem kontrollálja, legfeljebb követi a koronavírus-járványt. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy hét alatt közel százzal nőtt a bezárt óvodák száma. A családoknak rendkívül nagy gondot jelent az iskolák bezárása nemcsak oktatási szempontból, hiszen a szülőknek meg kell oldani a gyermekfelügyeletet – mondta.

Hirdetés

Szerinte a szakemberek az ősz elején figyelmeztettek arra, hogy az oktatást nem készítették fel a járványra. Azt mondta, többet kellett volna tesztelni, hatékonyabb kontaktkutatás kellett volna. Hozzátette: a digitális oktatás infrastruktúráját még mostanra sem építették ki. Szorgalmazta a kormány érdemi intézkedéseit. Azt kérte a kormánytól, ne az ellenzékkel, az alaptörvénnyel foglalkozzon, hanem azzal, hogy megvédjék a diákokat, a pedagógusokat.

A kormány cserbenhagyta az iskolákat és óvodákat!

A kormány pániklépésekkel próbálja életben tartani az egyre nehezebb körülményekkel küzdő iskolákat és óvodákat.Hagyják abba a sikerpropagandát, és nyújtsanak végre valódi segítséget!Kövesd élőben és oszd meg Arató Gergely napirend előtti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, November 16, 2020

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rögzítette, a kormány döntéseit a járványügyi szakemberek javaslatai alapján hozza meg. Elmondta, az ellenzék korlátozó intézkedéseket követel, majd amikor a kormány döntést hoz, számon kéri azt, végül hozzáteszi, hogy ezt az ellenzék javasolta.

Szerinte az ellenzék két alapvető viselkedési formája a rémhírterjesztés és a gyűlöletbeszéd. Azt firtatta, hogy a Gyurcsány Ferenc DK-elnök által meghirdetett szeretet nyelvén történő politizálást jelenti-e, hogy a DK egyik fő kampányembere több alkalommal is a miniszterelnök és a kormánytagok halálát kívánta.

Korábban írtuk

Közölte, a DK-nak a minősíthetetlen gyűlölet a nyelve, ami – ha hatalomhoz jut -, gumilövedékeken keresztül érkezik.

Azt kérte az ellenzéktől, ha nem segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést, akkor legalább a gyűlöletbeszéd-masináját állítsa alapfokozatra.