Fotó: MTI/Balogh Zoltán (szerk.)
Hirdetés

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a gyermeknevelési cikkek 27 százalékos általános forgalmi adókulcsának nulla százalékra való csökkentését sürgette, közös pontnak nevezte a kormánnyal a családok mindennapi biztonságának szavatolását.

Felhívta a figyelmet arra, hogy csökkeni kezdett a termékenységi mutató, és hogy a családi pótlék elinflálódott, valamint a családi adókedvezmény sem minden évben követi az árak „elszabadulását”.

Közölte, egész Európában Magyarországon adóztatják a legjobban a bébiételt, a gyerekruhát, a cumisüveget, ráadásul ezen termékek árára hatással van a 400 forint fölé kúszó euróárfolyam.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az, hogy ki, mikor vállal gyermeket, saját döntése, ott az államnak nincs keresnivalója, de az feladata, hogy ha valaki családot alapít, akkor támogassa. Hozzátette: a családtámogatási rendszer soha nem látott szélességű Magyarországon, a GDP mintegy 5 százalékát fordítják erre.

Korábban írtuk

A megélhetés szempontjából az első számú fenyegetésnek a háborús inflációt nevezte, de szerinte már a háború előtt is jelentős volt az áremelkedés és az elhibázott szankciós politika tovább súlyosbítja ezt. Jelezte, a kormány árstopokat vezetett be, hogy a családokat megvédje, de ragaszkodik az adócsökkentéshez is.

Azt is firtatta az elmúlt napok történéseit nézve, hogyan tudná a Jobbik vezetni az országot. Jakab Péter lemondott Jobbik-elnökről közölte, Orbán Viktor székére próbált leülni, de végül a saját széke mellé ült, és a frakcióvezetői székbe két kézzel kapaszkodik. Szerinte a leköszönő pártelnöknek jobban ment a szövetségkötés Gyurcsány Ferencékkel, mint saját támogatóival, a mostani események valószínűleg annak köszönhetők, hogy

„Gyurcsány Ferenc balra húzta Jakab Pétert a képzeletbeli politikai társkeresőn”.