Oláh Lajos (DK) úgy vélte: a kormány a járvány idején az önkormányzatok helyzetét nehezítette a forráselvonásokkal. Azt kérdezte, hogy a kormány visszaadja-e a forrásokat, vagy újabb összegeket vonnának-e el tőlük.

Hirdetés

Kifogásolta, hogy nem engedik az időközi választásokat, ugyanakkor az augusztus 20-i ünnepségeket, a vadászati kiállítást engedélyezték. Így nem élhetnek demokratikus jogaikkal az emberek – vélekedett.

Dömötör Csaba: az ellenzék nem vesz róla tudomást az embereket segítő intézkedésekről

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: a baloldali önkormányzatok nem akarták kivenni a részüket a járvány elleni védekezésből, azt állították, hogy nincs elég forrásuk, pedig a valóság ennek ellentmondott. A kormány úgy kezdte a tevékenységét, hogy átvállalta az önkormányzatok adósságát, amelyet az előző kormány idején hoztak össze – idézte fel.

Kitért arra: hiába jelentett be a miniszterelnök az embereket segítő intézkedéseket, az ellenzék nem vesz róla tudomást. Nem elvonásokról van szó, hanem sok társadalmi csoport támogatásáról – jelentette ki.

Korábban írtuk

Teréz- és Erzsébetváros kifosztása nem kormányzás!

A kormány a jogegyenlőség alapelvét sérti azzal, hogy különbséget tesz a kormányhű önkormányzatok és Teréz- és Erzsébetváros polgárai és közösségei közt!Dobrev Klára tavasszal hivatalba lépő kormánya helyre fogja állítani, és érvényesíteni fogja a jogegyenlőség elvét!Kövesd élőben, és oszd meg Oláh Lajos napirend előtti felszólalását!Szavazz Dobrev Klárára az ellenzéki előválasztáson szeptember 18. és 28. közt!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Tuesday, September 21, 2021