Arató Gergely (DK) arról beszélt, hogy a kormány katasztrófába vezette az országot és arra sem képes, hogy szembenézzen a valósággal. Korábban a kormány azt mondta, a halálesetek számában lehet mérni a járvány elleni védekezés sikerét, most azonban rendkívül rosszak a halálozási statisztikák – mondta. Hozzátette: más országokban sokkal jobb színvonalú a védekezés.

Hirdetés

Közölte: mindemellett az oltási terv káoszba fulladt, vannak vakcinák, amelyeket meg sem rendeltek, más oltóanyagok raktárakban állnak. Végre a védekezéssel foglalkozzon a kormány! – követelte.

Ezeket hazudta Orbán Viktor a magyarok arcába!

Arató Gergely Orbán hazug mondataival szembesíti a Fideszt a Parlamentben!Kövesd élőben, és oszd meg napirend előtti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, March 22, 2021

Dömötör Csaba elmondta: komoly fegyvertény, hogy már több mint másfélmillióan kaptak meg az oltást, és ez a szám tovább nő majd a napokban. Magyarország nagyon jól áll az átoltottság szempontjából uniós összehasonlításban – hangsúlyozta. Hozzátette: az ellenzék olyan vakcinákat kér számon a kormányon, amelyek decemberben érkeznének meg.

Kiemelte: gyalázat, amit az ellenzék művel a védekezés hátráltatására, megpróbálja aláásni az oltás elleni bizalmat, mégis azt állítja, hogy nem oltásellenes. Ha az lenne, amit az ellenzék szeretne, nem állna ilyen jól az ország az oltás tekintetében – fogalmazott.

Korábban írtuk

Megjegyezte: a baloldalon az újságírók fenyegetése nem számít elszigetelt esetnek, de mivel „önök mondják”, és nem a kormánypárti képviselők, most csend van.