Új korszak kezdődik Budapesten – napirend előtti felszólalásom a Parlamentben. #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Montag, 4. November 2019
Hirdetés

A közgyűlés olyan fontos határozatokkal kezdi meg munkáját, amelyek megmutatják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egy emberséges és élhető jövőt kínál a budapestieknek – mondta, hozzátéve: klímavészhelyzetet hirdetnek, megtiltják a rabszolgatörvény alkalmazását a fővárosi intézményekben, megkezdik az egészségügy fejlesztését, a Római-parton nem lesz mobilgát. Az ellenzéki egység nem fog szétesni, meg fogják oldani az esetleges nézeteltéréseket, hogy 2022-ben leválthassák a kormányt – ígérte.

„Tényleg visszatért a Demszky-korszak”

Már a 2022-es kormányváltásról beszélt Szabó Tímea hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nem akárhogy válaszolt az ellenzéki politikusnak. #hirtv

Gepostet von Hír TV am Montag, 4. November 2019

Dömötör Csaba szerint az elmúlt napok mutatják, mire lehet számítani az ellenzéktől: Zuglóban és Óbudán is az volt az első, hogy megpróbálták megkerülni a képviselő-testület az ingatlaneladásoknál. „Annyira 2006!” – fogalmazott. Azt is kifogásolta, hogy öt főpolgármester-helyettes lesz, köztük egy olyan MSZP-s vezető, aki a Hagyó-korszakban a közbeszerzési bizottság vezetője volt. Zuglóban és Terézvárosban is megduplázódik a polgármester-helyettesek száma – jegyezte meg.

Olyan döntéseket terveznek, amiről korábban szó sem volt – mondta, példaként azt említve, hogy a XI. kerület baloldali polgármestere „meg akarja fúrni” a budai szuperkórházat. Az államtitkár szerint visszatért az ideológiai hadviselés. Mit ártott Szent István, hogy nem akarják kiállítani a szobrát a róla elnevezett parkban? – kérdezte. Úgy összegzett: az ellenzék vezetése alatt csak és kizárólag baloldali és liberális körök „jutnak levegőhöz”, visszatért a Demszky-korszak.

Keresztes László Lóránt felszólalása előtt az elnöklő Jakab István rendre is utasította a hőbörgő Szabó Tímeát:

Tisztelet a hősöknek, szégyen a hazaárulókra!

🇭🇺 Tisztelet a hősöknek, szégyen a hazaárulókra!Dr. Keresztes László Lóránt napirend előtti felszólása az Országgyűlésben. 🔴🎥 Élőben a Facebookon!

Gepostet von LMP – Lehet Más a Politika am Montag, 4. November 2019