Jakab Péter (Jobbik) felszólalásában kiemelte: egy éve annak, hogy korlátozások között éljük életünket, ehhez képest ma egy ország él bezárva úgy, hogy senki nem tudja, mit hoz a holnap.

Hirdetés

A kormány feladata, hogy működtesse az országot, működés helyett azonban szerinte csak káoszt látni. A kormány képtelen döntéseket hozni vagy „képtelen döntéseket” hoz – fogalmazott.

Ha nem így lenne, akkor az Országgyűlés már megadta volna a 80 százalékos bértámogatást a bajbajutottaknak, megemelték volna az álláskeresési járadékot, fizetett pótszabadságot adnának a gyermekeikkel otthonmaradó szülőknek, féken tartanák a végrehajtókat, és „teljesítenék az egészségügyi dolgozók valamennyi kérését” – vélekedett Jakab Péter.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a felszólalásra reagálva azt mondta: Jakab Péter úgy kér számon, hogy pár nappal ezelőtt még a parlamentben és egy petíción is nyitást követelt.

Korábban írtuk

Kiemelte: az újraindítás menetrendjét az határozza meg, hogyan halad az oltási program.

Amint a járványhelyzet engedi, nyitni kell, és a járvány legnehezebb heteiben is biztosítani kell az ország működőképességét, mindenekelőtt a munkahelyek védelmét – fogalmazott felsorolva az elmúlt időszak legfontosabb kormányzati intézkedéseit.

Dömötör Csaba felidézte, hogy Jakab Péter korábban még azt mondta: „Gyurcsányék célja nem a rend, hanem a hatalom megszerzése bármi áron, ha kell korábbi elveiket szembeköpve, hányingerkeltő, nem?”

„Nem émelyeg a gyomra, képviselő úr?” – tette fel a kérdést az államtitkár a Gyurcsánnyal összeboruló Jakab Péternek.