Dömötör Csaba egy korábbi békemenetről tett közzé képet a közösségi oldalán, szembeállítva a kormány oldalán a Hősök terén vonulókat és Magyar Péter mai tüntetését. A kép önmagáért beszél, az államtitkár azt írta a bejegyzéshez: „Hősök tere, ahogy mi megtöltjük, ahogy mi szeretjük” – majd a holnapi európai parlamenti és önkormányzati választásokra utalva hozzáfűzte: 

Hirdetés

Legyünk holnap is többen, még 1 nap a győzelemig!

Csalódhatott Magyar Péter, alábbhagyott a lendület

A baloldal új messiása korábban azt ígérte, hogy ezúttal nem lesznek békések, ám a rekkenő hőségben inkább a színpadról szólongatták az orvost egyre sűrűbben az idő előrehaladtával.

A közösségi oldalakon sem tolongtak most annyian, mint a hasonló közelmúltbéli rendezvényeknél. Feleannyian ígérték csak részvételüket a Facebookon, mint áprilisban, amikor a Kossuth téren tüntetett Magyar Péter, és harmadannyian, mint ahányan az influenszerek tüntetése iránt érdeklődtek annak idején – írtuk korábbi cikkünkben.

Korábban írtuk

Magyar Péter és stábja a Hősök tere felénél állíttatta fel a mai tüntetés színpadát, így a tér egyik fele automatikusan üres maradt, az emberek az Andrássy út felől gyülekeztek. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy ne higgyék el baloldali média torzításait a Magyar Péter-féle tüntetésen résztvevők számáról. Az elemző hangsúlyozta: 

A Telex–Partizán–444 azt hazudja, tele van a Hősök tere. Hazudnak. De a kép nem hazudik. Magyar Péter a színpadot eleve csak a tér felére merte elhelyezni, de még a Hősök tere felét sem töltötte meg. Óriási kudarc.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.