Az esemény célja, hogy a lakosság egy nyárköszöntő kulturális fesztivállal – a Duna partyval ünnepelhesse az uniós félév zárását.

A főszervező Hungarofest Nonprofit Kft. nevében Balatoni Monika kreatív igazgató elmondta, az elmúlt félévben több száz kulturális program és kísérőesemény zajlott itthon és Európa szerte, amelyeket több százezer ember kísért figyelemmel. A sikeres uniós félév méltó zárásaként június 24. és 26. között három napon keresztül számos kulturális, színes programmal várják a lakosságot.

A magyar soros EU-elnökségnek központi, szimbolikus témája volt a Duna, valamint a „Duna Régió” létrejöttét megalapozó stratégia kialakítása, ezért esett a választás egy a folyó budapesti szakasza mentén megrendezendő kulturális fesztiválra.

A három nap folyamán az Magyar Kajak-Kenu Szövetség látványos sárkányhajó versennyel és vízi felvonulással készül, míg a Magyar Telekom a nagy hagyománnyal rendelkező T-Mobile Kapcsolat koncertjét idén a Duna party keretében rendezi meg a világsztár Kesha vendégszereplésével.

A fényes Budapestet a Visualpower Paint Up versenyének döntője teremti meg, amely egyedülálló látnivalót kínál a Duna part egyik legszebb épületén, a Magyar Tudományos Akadémia székházán.

Az együttműködésben résztvevő szervezetek: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Hungarofest Nonprofit Kft., Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az MTVA, a Magyar Telekom és a Visualpower Kft. Ezen szervezetek közös célul tűzték ki, hogy a lakosság számára vonzó, az elnökség zárásához méltó programsorozatot állítsanak össze.

További információk elérhetők hamarosan a www.dunaparty2011.hu oldalon.