A nagyszabású bemutató előtt szakmai találkozóra került sor, ezen Pál Sándor, az Egri Hegyközségi Tanács elnöke a borvidék múltját, jelenét és tervezett jövőjét mutatta be, dr. Pók Tamás, az Eszterházy Károly főiskola tanára, szőlész-borász az egri terroirt (a talajtani és mikroklimatikus sajátosságokat) mutatta be három dűlő (Nagy-Eged, Nagy-Galagonyás és Pajdos) borával, Kovács Nimród reklámszakember Eger márkakénti tovább építésének lehetőségeit vizsgálta, Balga Irina főiskolai adjunktus a bikavér legendáját tárta föl, Gál Tibor szőlész-borász pedig a bikavér fehér párjának szánt, három év alatt rendkívül népszerűvé vált házasítás, az egri csillag áttörését elemezte, felvázolva a borvidék hosszú távú vízióját.

A rendezvényen az érdeklődők a következő egri pincészetek boraival találkozhattak: Balga István Borászata, Besenyei Borház, Daróci Nagy Szőlőbirtok és Borászat, Demeter Csaba, Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészet, Egri Korona Borház, Evowine pincészet, Gajdos Pincészet, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Hagymási Pincészet, Kovács Nimród Winery, Magisterborok, Ostoros Novaj Bor Zrt., Petrény Pincészet, Pók Tamás Pincéje, Sike Tamás, St. Andrea, Tarjányi Pince, Thummerer Pince, Vincze Béla, Varsányi Pincészet.

Á.B.