Az elnökség elismeri Erwin Koeman eredményeit, azt, hogy irányításával fejlődött a válogatott, ő pedig bár sajnálja, hogy a megkezdett utat nem járhatja végig, tiszteletben tartja a szövetség vezetőinek újításra törekvő szándékát, és azt nem kívánja akadályozni. Az MLSZ elnöksége megköszöni a jelenleg szabadságát töltő Erwin Koemannak a munkáját, és sok sikert kíván neki a további pályafutásához.

Egervári Sándor helyét szintén határozatlan időre az U21-es csapat mellett Róth Antal, a Szombathelyi Haladás eddigi vezetőedzője veszi át. A Magyar Labdarúgó Szövetség köszöni Szombathely városának és a Szombathelyi Haladás vezetőinek a rugalmasságot és az áldozatkészséget, amiért nem gördítettek akadályt a szakember távozása elé.

Az MLSZ elnöksége 2010. augusztus 1-jével határozatlan időre kinevezi Nyilasi Tibort a szövetség sportigazgatójának. Hozzá tartozik az utánpótlás-nevelés, az edzőképzés, a gyermekfutball, a női szakág, a futsal és az amatőr futball szakmai támogatása.

Az MLSZ főtitkára 2010. augusztus 1-jével határozatlan időre kinevezi Both Józsefet a szövetség szakmai-képzési igazgatójának, aki a sportigazgató munkáját segíti minden területen, különösen tekintettel az utánpótlás-nevelésre.