A Fidesz-frakció szóvivője szerint azonnali és teljes letámadást indított a Soros-birodalom a parlamentnek kedden benyújtott „Stop Soros” törvényjavaslat ellen.

Halász János szerdán Budapesten újságíróknak úgy fogalmazott: „az kiabál, akinek a háza ég”. A „Stop Soros” célja ugyanis az illegális migráció szervezésének megakadályozása és büntetése, azok viszont, akiknek nem érdeke egy ilyen törvény, ismét „teljes letámadást indítottak Magyarország és a Stop Soros ellen” – mondta.

A szóvivő szerint a Soros-hálózat jól ismert tagjaival az élen máris nagy erők mozdulnak meg a törvénycsomag ellen, és ugyanazok a szervezetek tiltakoznak, amelyek valamilyen módon részt vesznek és érdekeltek az Európa felé irányuló migráció szervezésében.

Ugyanezek a Soros-szervezetek követelték korábban a kerítés lebontását, kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját, a jogi határzárat, a tranzitzónákat és a magyar határvédelmet is, és ők akarták megakadályozni a kvótanépszavazást, valamint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt – tette hozzá a fideszes politikus.

Halász János hangsúlyozta azonban, hogy Magyarországon a magyar emberek szava és érdeke számít, márpedig „mi, magyarok nem akarunk bevándorlóországban élni”.

Ezért meg fogják kezdeni a „Stop Soros” parlamenti vitáját, és el is fogadják a törvénycsomagot július 20-ig – közölte a frakciószóvivő.

Halász János kérdésre azt mondta: a „Stop Soros” nem puhult, hanem sokkal erősebb lett, szigorodott, amivel a Fidesz-frakció teljesen egyetért.