A szakmai együttműködés eredményeképpen a Csillagszem Óvoda 7 236 400 forint európai uniós támogatást nyert az „Egészséges táplálkozás, sokoldalú mozgásfejlesztés a Csillagszem Óvodában-programsorozat” című pályázatával.

A TÁMOP-2009-6-1-2/A-09/1-KMR sikeres pályázatnak köszönhetően a Csillagszem Óvodában 28 alkalommal 75 gyermek jut ingyenes vízhez szoktató programhoz, ahol az úszás alapjait sajátíthatják el,valamint további 50 gyermek ingyenes lovas programon vehet részt. A pályázat eredményeképpen 125 gyermek számára nyílik sportolási lehetőség a Csillagszem Óvodában a gyermekek és szülők örömére egyaránt.

A Csillagszem Óvoda egy lakótelep közepén helyezkedik el, ahová 240 gyermek jár, nagyobb részük a környező lakótelepről érkezik, kisebb hányada kertes házban él. Az óvoda abból az indíttatásból pályázott, hogy az óvodások számára plusz mozgáslehetőséget biztosítson.

Az óvoda vezetőnője, Kissné Gyenei Edit, az egészséges táplálkozás mellett fontos szempontnak tartja a mozgásszegényebb környezetben élő óvodáskorú gyermekek mozgásfejlesztését is. A pályázat sikeres elbírálásának köszönhetően a vezetőt örömmel tölti el, hogy óvodásai azon kevesek közé tartozhatnak, akik a program keretében nyújtott speciális lehetőségek, mint az úszás és a lovaglás, kapcsán sajátíthatják el az egészséges életmód alapjait. Pedagógusként fontosnak tartja továbbá, hogy a lovaglás és a lóval való foglalkozás alapjainak elsajátítása kiváló fejlesztő és nevelő hatású, ráadásul a lovas sport nagyon jó kiegészítője lehet az úszásnak.