Hirdetés

Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter hangsúlyozta: hiszünk az erős nemzetek Európájában, amelynek építőkövei az erős helyi közösségek, a családok.

Beszélt arról, hogy fejlődik az ország, a városok, a községek, a falvak. Borsodi kötöttségére utalva úgy fogalmazott: jó látni, hogy itt megmaradt a „józanság, itthon még helyén van az emberek esze, szíve, öröm látni, hogy a közösségek erősek”.

A miniszter gratulált Sajóbábonynak ahhoz, hogy sikerrel vett részt a támogatást nyújtó pályázaton, ehhez az Európai Unió is hozzájárult. Jó látni, hogy a település dinamikusan fejlődik – jelentette ki.

Kitért arra, hogy a koronavírus-járvány új korszakot nyitott mindenkinek. A kormány ebben a nehéz, válságos időszakban nem a családok, a kis- és középvállalkozások megadóztatásában, a megszorításokban látta a kivezető utat, hanem a munkahelyteremtésben, a beruházások ösztönzésében és az adók csökkentésében – mutatott rá.

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Vajda János
Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a sajóbábonyi egészségház átadásán 2021. október 17-én.

Ennek köszönhető, hogy Magyarországnak Európában elsőként sikerült kilábalnia a vírus okozta válságból, és sikerült ledolgoznia a gazdasági visszaesést. Ez a siker valamennyiünk érdeme, Magyarország erős közösségeinek érdeme – hangoztatta a tárcavezető. Hozzátette: olyan országban élünk, ahol a munka érték.

Megfogalmazása szerint az ország 2010-ben a siker útjára lépett. Ahhoz, hogy ez a siker folytatódjon, mindannyiunkra szükség van, Magyarországot csak közösen tudjuk a fejlődés útján tartani, és tovább erősíteni – mondta Varga Judit.