Hirdetés

A közleményben azt írták: az előző héten 641 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2198461-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A múlt héten meghalt 16, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48791-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2144942, az aktív fertőzöttek száma pedig 4728-ra nőtt.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 396 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – írták.

Korábban írtuk


NNK: továbbra sem változik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Továbbra sem változik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján. Azt írták: a 11. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja stagnálást mutat.

Hozzátették: a vizsgált városok többségének mintájában nincs változás, enyhe emelkedés csak Szegeden látható, míg csökkenés Békéscsabán, Pécsen, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen figyelhető meg.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja hét városban – Békéscsabán, Kecskeméten, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben, Győrben és Zalaegerszegen – a „mérsékelt”, míg 15 helyszínen az „emelkedett” tartományba esik.