Csütörtök koradélután érkezett egy levél a ferihegyi reptér üzemeltetőjéhez, amelyben egy ismeretlen személy 15 járat felrobbantásával fenyegetett – mondta az InfoRádiónak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője, aki hozzátette: az ilyenkor szokásos repülőtéri védelmi tervnek megfelelően a repülőtéri Rendőr Igazgatóság kényszerhelyzetet rendelt el Ferihegy egész területén.

Horváth Katalin Fanni elmondta: ez fokozottabb rendőri jelenlétet és biztonsági átvizsgálást jelentett. Hangsúlyozta: a rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást, amelynek következtében pár órán belül sikerült a fenyegetőző személyt beazonosítani és csongrádi lakásában elfogni. Közveszéllyel való fenyegetés miatt indítottak ellene eljárást.

A rendőrségnek minden fenyegetést komolyan kell vennie, mivel Ferihegy az ország második legveszélyeztetettebb objektuma. Ha fenyegetés érkezik, akkor mindig kötelező elrendelni a kényszerhelyzetet – emelte ki a szóvivő.

A fenyegetőző férfiról annyit lehet tudni, hogy rokkantnyugdíjas, és valószínűleg a rokkantnyugdíja kifizetését akarta meggyorsítani. A rendőrök a házkutatás során nem találtak robbantásra alkalmas eszközt, de az írógépet, amelyen vélhetően a levelet írta, lefoglalták.

A Csongrád Televízió információi szerint a férfinek nem ez az első fenyegetődzése: korábban az önkormányzat és a hadkiegészítő parancsnokság épületének felrobbantását is kilátásba helyezte.

(InfoRádió)