Hirdetés

Az LMBTQ-közösség megpróbál alapvető jogként tekinteni arra, hogy emberek a saját pszichológiai érzeteik alapján, amelyek a valóságban sehol sincsenek legyökerezve – a külső szemlélő számára felfoghatatlanok, beláthatatlanok, érthetetlenek – olyan jogokat alapítsanak, amely kötelezettségeket ró a társadalomra anélkül, hogy információja lenne arról, mit gondol vagy érez a másik ember – fogalmazott Bálint Botond.

A szociológus Földi-Kovács Andrea kérdésére reagálva közölte: jogi értelemben meg kellene védenünk azokat a nőket, akik innentől kezdve férfiakkal kénytelenek együtt öltözni. A józan gondolkodáson, a köznapi logikán kívüli dolgokra a magyar ember átlaggondolkodása és a magyar jogrendszer azon része, amely jogvédelemmel foglalkozik, nem készült föl.

Csak a kisebbségeknek, a minoritásoknak van jogi védelme Magyarországon. A többségi társadalom értelmezhető logikájának azonban nincsen – húzta alá.

Bálint Botond szerint „ez egy ideológiai diktatúra, tehát teljes mértékben parallel a náci vagy a kommunista gondolkodással, ugyanis nem tűr meg semmit saját magán kívül.”

Gyakorlatilag félelemben tudják tartani a természettudományos kutatókat, hogy ne nyilvánuljanak meg azok a természettudósok, orvosok, akik pontosan tudják, hogy abszolút őrület, ami itt folyik – jelentette ki.

Egy olyan dologról beszélünk, amelynek legitim végeredménye saját maga szerint, hogy 3 éves gyermeket azért, mert egyik pillanatban unikornis szeretne lenni, azután meg Lujzika, vessünk alá 18 éves koráig hormonkezelésnek, hogy késleltessük a nemi jellegek kialakulását, hogy később eldönthesse, mi szeretne lenni – mutatott rá a szociológus.

Szilvay Gergely, a Mandiner.hu főmunkatársa elmondta: Kanadában már csukattak be genderklinikát azért, mert a vezetője nem volt hajlandó hormonkezelni egy gyermeket, holott egyébként felnőtteket kezelt, tehát nem lehet mondani, hogy mondjuk konzervatív lett volna.

Szerinte a legfélelmetesebb az, hogy Amerikában és Kanadában, odáig fajult a genderlobbi, hogy nemcsak lehetőség van hormonkezelésre annál a gyermeknél, akinél a szülő beleegyezik, hanem azt nyomatják, hogy legyen ez az egyetlenegy elérhető opció.