Több egyetértési pont is létrejött az utóbbi években a kormány és a választók között – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedd reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Az államtitkár szerint egyetértés van a „segély helyett munka” alapelvében. Emlékeztetett, az elmúlt időszakban 700 ezer új munkahely jött létre, és a munkanélküliség 2010-hez képest 12 százalékról 4 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy jó az irány a teljes foglalkoztatás felé.

Közölte: a másik egyetértési pont, hogy a családoknak minden támogatást meg kell adni. Erről szólnak a családi adókedvezmények és az otthonteremtési program.

Hozzátette, azon gondolkodnak, mikét lehetne bővíteni a támogatásokat, hiszen nem titkolt célja a kormánynak, hogy elősegítse, még több gyermek szülessen az országban.

A harmadik ilyen pont pedig az illegális bevándorlás elleni küzdelem – mondta Dömötör Csaba, jelezve, több nemzeti konzultáció, egy népszavazás és az április 8-i országgyűlési választás is azt bizonyítja, hogy a magyarok számára fontos az ország biztonsága, és kockázatot látnak az ellenőrizetlen bevándorlásban.

A migrációról szólva rámutatott, 2019-ben európai parlamenti választások lesznek, és nem biztos, hogy az újonnan megválasztott európai parlament ugyanúgy támogatná a betelepítési terveket, mint a mostani.

Fontosnak nevezte az államtitkár azt is, hogy a Stop Soros törvénycsomagot minél előbb elfogadja az Országgyűlés.

(MTI)