Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, „Nélküledet az erkélyről: énekelj, Kárpát-medence!” mottóval tett közzé felhívást a felvidéki FC DAC. Azt kérték, aki csatlakozni szeretne kezdeményezésükhöz, az énekelje el szombaton délután 16:50-kor az Ismerős Arcok Nélküled című dalát „saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából”.

„A DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel a kezdeményezéssel is háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben kész másokon segíteni. Köszönjük a kórházi rendelők teljes személyzetének, patikusoknak, rendőröknek, katonáknak, bolti eladóknak, pékeknek és mindenkinek, aki napi szinten erején felül dolgozik értünk! Természetesen köszönet azoknak is, akik otthon ülnek, betartva az utasításokat, ezzel segítve az ő munkájukat!” – írták a dunaszerdahelyi klub honlapján, hozzátéve,

„fogjunk össze, mutassuk meg az összetartozás erejét – hiszen mi mind egy vérből valók vagyunk!”

Tizennyolcadik nap. Körkapcsolás. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Tizennyolcadik nap. Körkapcsolás. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Gepostet von Orbán Viktor am Sonntag, 29. März 2020

A kezdeményezéshez rengetegen csatlakoztak szerte a Kárpát-medencéből: Sepsiszentgyörgyről éppúgy töltöttek fel videót a közösségi oldalakra, mint Miskolcról, Kisvárdáról, Mezőkövesről, Zalaegerszegről, Székesfehérvárról vagy – természetesen – Dunaszerdahelyről. Vannak, akik válogatott vagy Ferencváros-mezben, mások újpesti, békéscsabai, MTK-s vagy kispesti klubszínekben énekelnek az Orbán Viktor oldalán közzétett filmben. A számtalan szereplő között néhány másodpercre a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és az Egyesült Arab Emírségekben futballozó Dzsudzsák Balázs is felbukkan.