Radnóti Andrásnak, a Momentum egykori külpolitikusának az Élet és Irodalomban jelent meg cikke a 2022-es országgyűlési választásokkal kapcsolatban Amikor a győzelem is vereség címmel. Ebben többek között az ellenzéki előválasztásról azt írja, hogy az „nem több, mint kenyér és cirkusz a népnek”, illetve kifejti a véleményét arról, hogy amennyiben egy DK-MSZP-Jobbik által dominált kormányzat jönne létre, az a 2002-2010 közötti rendszert hozná vissza. A cikket a Mandiner szemlézte.

Hirdetés

A szerző a cikk elején rögtön kifejti a negatív véleményét az ellenzéki összefogással kapcsolatban. Mint írja:

„ha Orbánt erre az összefogásra cseréljük, elvész a remény, hogy Magyarország új esélyt kap egy tiszta, tartalmilag – és nem csak retorikailag – nyugatos, szabad és demokratikus közéletre és állami működésre, kiutat a korrupt, nepotista, cinikus posztkommunista pocsolyából”.

Ezen állítása mellett azzal érvel, hogy a DK és az MSZP nem érdekeltek a „valódi rendszerváltásban”.

Radnóti kitér arra is, hogy mi a helyzet az ellenzéki előválasztással. Erről azt írja, hogy a DK, a Jobbik és az MSZP úgy alakították ki az annak a játékszabályait, hogy az „valójában kiüresedett, változtatásra alkalmatlan” tette az előválasztást.

Korábban írtuk

A cikkszemle folytatása a Mandineren, az eredeti cikk az ÉS oldalán olvasható.