A közbiztonságról szóló nemzeti konzultáció után az Országos Polgárőr Szövetség szombati közgyűlésén sem jelent meg az országos rendőrfőkapitány. Bencze József egyéb elfoglaltságaira hivatkozott.

A polgárőrség munkája ellenére az ország egyes részein tovább romlott a lakosság biztonságérzete, a szervezet elnöke szerint ezért folytatni kell a közbiztonság javítását célzó programot. Jobban össze kell hangolni a rendőri és polgárőri szolgálatokat, egyes helyeken pedig folyamatos polgárőri szolgálatot kell bevezetni.

A polgárőrök eddig sok bűncselekményt megelőztek, a kijelölt belügyminiszter szerint a szervezet munkájára az erős rendőrség mellett a jövőben is szükség van. Pintér Sándor megerősítette: Magyarországon nem lehet egy olyan település sem, ahol a lakók nem érzik biztonságban magukat, illetve ahol az anyagi javak folyamatos veszélyben vannak. „Segítséget szeretnék nyújtani a későbbiekben a technikai fejlesztésben. Szeretném, hogyha olyan eszközöket is kapnának, amelyek már nemcsak elhasznált, hanem esetleg vadonatúj eszközök. Olyan eszközök, amelyek az éjszakai munkában is jobban segítik az önök tevékenységét. Az anyagi támogatásról már beszéltem, 724 millió forint. Szeretném, hogyha néhány éven belül én jelenthetném itt be Önöknek, hogy az 1 milliárd forintot is meghaladja ez a számadat” – fogalmazott Pintér Sándor, Fidesz-KDNP-s kijelölt belügyminiszter.

Pintér Sándor azt is bejelentette, hogy a tavaly megszüntetett 25 polgárőrszervezet visszaállítását támogatni fogja az új kormány.

(hírTV)