Hirdetés

A parlament őszi ülésszakának első napján a fideszes Budai Gyula arról beszélt, hogy a Cseh Katalin momentumos EP-képviselő által vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető gazdasági társaságok, egymással együttműködve összesen 4,8 milliárd forint uniós támogatással gazdagodtak. A budapesti székhelyű kft. tíz nappal a pályázati határidő lejárta előtt Vácott jelentett be fióktelepet, mert csak így nyerhette el a regionális támogatási beruházást – emelte ki. Szécsényben is közel másfél milliárd forintot „kaszáltak a Cseh Katalin köré szerveződött” nyomdaipari cégek – mondta.

A képviselő szerint okkal merült fel a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja a politikussal szemben.

A Cseh Katalinhoz tartozó céghálózatba tartozó cégek mennyi pénzt kaphattak és hová tűntek „Cseh Katalin milliárdjai”? – kérdezte.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a NAV vizsgálja, hová lett a pénz, de erről nem adhat információt. Hozzátette, a hírek szerint az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) is vizsgálja, hogy történt-e visszaélés az adott pályázatokon.

Korábban írtuk