A lap hozzáteszi: a Városháza-gate kapcsán a főváros baloldali vezetése ez idáig egyetlen lényegi kérdést sem tisztázott. A botrányos ügyben eddig adott válaszaikat, magyarázataikat az Anonymous által közzétett felvételek egyértelműen cáfolják.

Hirdetés
Fotó: képernyőkép

A Magyar Nemzet összesíti azokat az információkat is, amelyek ellentmondanak Karácsonyék kommunikációjának.

– A Berki Zsolt vezette Northern Rock Kft. a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-vel kötött megbízási szerződést a városházi ingatlan eladásra.

– Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője konkrétan eladási terveket emlegetett az egyik felvételen, pontosan megnevezve a Városháza értékesíteni kívánt részének hektárban megadott területét. A vezérigazgató mások mellett Gansperger Gyula és Berki Zsolt társaságában lehetséges befektetőkkel egyeztetett az értékes fővárosi ingatlanról, az egyeztetésről készült felvételt Anonymous juttatta el több szerkesztőséghez.

Korábban írtuk

– Egy nyilvánosságra került hanganyagon Gansperger Gyula baloldali üzletember a Városháza tervezett eladásával összefüggésben ismertette azt a „járulékos rendszert”, amelyen keresztül már több fővárosi ingatlant is értékesítettek. Gansperger elmondása szerint Tordai Csaba, aki Bajnai Gordon embere, „nem pénzezik”, „a jutalékos rendszerben, amit nekem a Zsoltnak kell fizetnem, az csak a Kiss Ambrus felé van” – mondta a főpolgármester-helyettes kapcsán

– Egy másik felvételen Bajnai Gordon részletekbe menően ecsetelte, hogy a városvezetésnek is tetsző tervek szerint egy kisebb irodaszárnyba költöztetnék az önkormányzatot, a fennmaradó részen pedig hotelt, lakásokat vagy irodaépületet lehetne létrehozni. Külföldi befektetők bevonásának szükségességét emlegette, mivel a magyar vállalkozóknak nincs „megfelelő képességük”. A volt kormányfő elmondta azt is, hogy a fővárosi vezetésben „van szándék, hogy ebből legyen egy fejlesztés”.

– Azt gondoljuk, hogy olyan személyek, akik semmilyen kapcsolatban nincsenek a városvezetéssel, és ezek a személyek olyan állításokat tesznek, amelyeknek semmi közük nincsen a valósághoz, ezek az állítások nem bizonyítanak mást, mint azt a kétségbeesett és izzadságszagú próbálkozást, hogy megpróbálja a Fidesz és a Fidesz lakájmédiája lejáratni a fővárosi városvezetést – mondta korábban Karácsony Gergely, azt állítva, a korábban közzétett felvételeken „törvénysértő módon” hangzottak el „hazug rágalmak” és ezek bemutatása, tényként felmutatása bűncselekmény.