A rend és a köztisztaság sem Karácsony Gergelynek, sem Horváth Csabának, sem a zuglói baloldali képviselőknek nem fontos. Sajnos Zugló mostani és előző polgármesterei csak a saját karrierjükkel törődő politikai kalandorok, akiket semmi sem köt Zuglóhoz, és akiknek láthatóan nem fontos az itt élők biztonsága – fogalmazott Rozgonyi Zoltán, a Zuglói Fidesz frakcióvezetője.

Hirdetés

A képviselő elmondta, az Örs vezér tér a főváros és egyben Zugló egyik legforgalmasabb közlekedési és kereskedelmi csomópontja, ahol naponta tízezrek közlekednek.

– A tér lepusztult, szemetes és elhanyagolt benyomást kelt. Az aluljáróban és környékén illegális utcai árusok, hajléktalanok és kábítószeresek vertek tanyát, valamint újabban kéregető bandák is megjelentek – mondta.

A BKK által márciusban megrendezett, kéthetes közbiztonsági és köztisztasági akció Rozgonyi Zoltán szerint csupán egyszeri kampányesemény volt. – Semmilyen pozitív hatása nem látható. A Főváros és a Zuglói Önkormányzat semmit sem tesz a közterületi rend és biztonság helyreállítása érdekében – mondta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy nincs állandó rendészeti jelenlét a környéken, így nincs kitől segítséget kérni a zaklatókkal szemben.

Korábban írtuk

A frakcióvezető szerint egyre rosszabb a környéken élők és a téren közlekedők biztonságérzete. – Évek óta hitegetik a zuglóiakat a tér felújításával, de semmit sem tesznek. Csak kampányígéret volt a mozgólépcső, az időseket, mozgássérülteket, babakocsival közlekedőket segítő lift megépítése csakúgy, mint a tér burkolatának és utcabútorainak felújítása – fogalmazott. Rozgonyi Zoltán hangsúlyozta, hogy a környéken élők és közlekedők hiába kérnek segítséget az önkormányzattól a terület takarítása és a normális állapotok biztosítása érdekében, nem történik semmi.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.